Aanhouding verdachte overval drogisterij Lelystad

7 maanden geleden gepubliceerd

De politie in Lelystad heeft een 38-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een drogisterij aan de De Promesse. De overval vond plaats op maandagochtend 11 december.

Overval details

Volgens het politierapport probeerde de verdachte die ochtend rond 09.40 uur iets af te rekenen bij de kassa van de drogisterij. Zijn betaalpas werd echter geweigerd. Terwijl andere klanten even voor mochten gaan, haalde de man een mes tevoorschijn en deed een greep in de kassalade. Hij nam een geldbedrag mee en verliet snel de winkel. Hij rende de winkel uit, waarna hij vermoedelijk richting het station Lelystad Centrum vluchtte.

Snelle aanhouding

Dankzij een snel opgestart onderzoek door de recherche kon de overvaller al snel worden ge√Įdentificeerd. Dit leidde tot de aanhouding van de verdachte, slechts een dag na de overval.

Problematiek winkelovervallen

Een overval op een winkel, tankstation, taxi of geldauto is een ernstig misdrijf waarbij altijd bedreiging of geweld komt kijken. Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Goede beveiliging kan helpen om overvallers af te schrikken. Winkeliers kunnen een aantal maatregelen nemen om de veiligheid van hun onderneming te vergroten.