Overval op bewoonster Neringweg in Lelystad

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Een vrouwelijke bewoonster aan de Neringweg in Lelystad is in de nacht van zaterdag op zondag 14 april overvallen in haar eigen huis. De vrouw werd wakker gemaakt door meerdere indringers, vastgehouden en haar woning werd doorzocht.

Incidentdetails

Het incident vond plaats tussen 01:30 uur en 02:00 uur. Het slachtoffer hoorde eerst een gerinkel aan de voordeur, maar bij inspectie zag ze niets ongewoons en ging ze terug naar bed. Later werd ze opnieuw wakker, ditmaal van voetstappen in haar huis. Voor ze iets kon ondernemen, stonden er al meerdere personen naast haar bed.

Angstaanjagende ervaring

De vrouw werd door de indringers vastgehouden terwijl ze haar huis doorzochten. Ze maakten onder andere geld en verschillende gouden sieraden buit voordat ze het huis ontvluchtten.

Getuigen gezocht

De politie is momenteel druk bezig met het verzamelen en opvragen van mogelijk beeldmateriaal. Ten tijde van de overval was het druk op straat, dus het is mogelijk dat er getuigen zijn die iets hebben gezien. Informatie kan gratis doorgegeven worden via 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem.