Afvalinzameling door HVC tijdens Pasen aangepast

4 maanden geleden gepubliceerd

Tijdens Pasen, op maandag 1 april 2024, zal HVC geen bakken aan huis legen. Voor huishoudens die normaal gesproken hun bakken op maandag geleegd hebben, zal HVC dit op een andere dag doen. Via de HVC-app en de online afvalkalender kunnen inwoners achterhalen welke dag dit zal zijn.

Afvalbrengstation en afvalcontainers

Het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C is open op Goede Vrijdag, maar zal gesloten zijn op tweede paasdag. Door de paasdagen kan het zijn dat de containers voor restafval, plastic, glas en textiel eerder vol zitten. Inwoners worden verzocht geen afval naast de containers te plaatsen om overlast en zwerfafval te voorkomen.

Afvalbrengstation open op Goede Vrijdag

Het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C is open op Goede Vrijdag, 29 maart 2024. HVC verwacht dat het drukker zal zijn dan normaal, ook op zaterdag 30 maart. Het afvalbrengstation is gesloten op tweede paasdag, maar zal vanaf dinsdag 2 april weer open zijn volgens de reguliere openingstijden van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 17.15 uur.

Grof afval

Inwoners kunnen hun grof afval naar het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C brengen. Er is geen maximum hoeveelheid aan grof afval. Inwoners kunnen gratis een aanhangwagen lenen bij tankstation ‘t Gilde of bij Aanhangwagenbedrijf van de Burgwal, mits ze hun HVC-afvalpas meenemen naar het afvalbrengstation. Als alternatief kunnen inwoners ook een grof-afval-afspraak maken met HVC, die het afval gratis aan huis ophaalt.

Oude huishoudelijke apparaten die nog werken, zoals boormachines, televisies, wasmachines, koelkasten, keukenmachines, mobieltjes, lampen en computers, kunnen gratis worden opgehaald door Concern voor Werk. Inwoners kunnen hiervoor een afspraak maken.