Controle op bedrijfsruimtes in Lelystad onthult misstanden

4 maanden geleden gepubliceerd

Op dinsdag 12 maart 2023 werden 30 bedrijfsruimtes op het industrieterrein Flevopoort in Lelystad gecontroleerd. Deze preventieve controle was een samenwerkingsverband tussen de gemeente Lelystad, de politie, douane, belastingdienst, omgevingsdienst, het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), UWV, Liander en het Platform Veilig Ondernemen (PVO).

Verschillende overtredingen ontdekt

Tijdens de controle zijn er verschillende misstanden naar voren gekomen. Er is illegale bewoning geconstateerd in meerdere bedrijfsruimtes. De omgevingsdienst heeft overtredingen op het gebied van milieu gevonden. Bovendien heeft de douane enkele kilo’s shisha tabak in beslag genomen.

Burgemeester Mieke Baltus liet weten dat “de controles bijdragen aan een veiliger Lelystad. Doordat we dit doen samen met partners die allemaal hun eigen expertise hebben, krijgen we direct een compleet beeld van wat er speelt. Ik bedank de partners dan ook voor hun inzet, maar ook de vele ondernemers die onvoorbereid openheid van zaken gaven, waren belangrijk. Alle overtredingen worden bestuursrechtelijk aangepakt.”

Oproep aan inwoners van Lelystad

Bewoners van Lelystad worden opgeroepen om verdachte situaties te melden bij de politie of anoniem via de website meldmisdaadanoniem.nl/melden of het nummer 0800-7000. Iedereen kan zo bijdragen aan de veiligheid in Lelystad.