Gemeente Lelystad wil meer inclusie en diversiteit onder personeel

Normal ondertekening diversiteit in bedrijf 1024  fotostudiowierd
Afbeelding: Fotostudio Wierd

Gemeente Lelystad wil als werkgever een goede afspiegeling zijn van de samenleving en gelijke kansen bevorderen. Het doel is een krachtige gemeentelijke organisatie, passend bij de inwoners van Lelystad. Wethouder Jack Schoone heeft namens het college het Charter Diversiteit ondertekend. Hiermee verbindt gemeente Lelystad zich aan meer inclusie en een grotere diversiteit op de werkvloer, zoals culturele, etnische en religieuze achtergrond, gender, leeftijd, LHBTI en arbeidsvermogen.

De gemeente Lelystad is van mening dat meer diversiteit en inclusie bijdragen aan de strategische opgaven die de stad de komende jaren heeft. Diversiteit draagt bij aan de waarde van de organisatie, het wakkert vernieuwing van processen, producten en diensten aan en dit leidt onder andere tot betere prestaties, een kwalitatief beter bereik van de dienstverlening en het aantrekken en benutten van talent in onze regio. Hierbij hoopt de gemeente ook het goede voorbeeld te kunnen geven aan andere organisaties in de stad.

Het Charter Diversiteit biedt ondersteuning bij het uitwerken van het diversiteitsbeleid. De gemeente Lelystad heeft hiermee de intentie uitgesproken om binnen zes maanden een plan van aanpak op te stellen. Hierin zijn doelstellingen, investeringen en aanpak helder uitgewerkt.

Adverteren op LelystadActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op LelystadActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Lelystad
23:23

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief