Gewijzigde afvalinzameling tijdens Koningsdag en Bevrijdingsdag in de gemeente Lelystad

Normal 20 075 gewijzigde afvalinzameling tijdens koningsdag en bevrijdingsdag
Afbeelding: Gemeente Lelystad

Op Koningsdag (27 april) en Bevrijdingsdag (5 mei) leegt HVC geen bakken aan huis. HVC komt de bakken op een andere dag legen. In de HVC afval-app en op de online afvalkalender kunnen inwoners zien wanneer welke bak wordt geleegd.

Raadpleeg de afvalkalender of de app

Via de online afvalkalender krijgen inwoners via hun postcode en huisnummer een overzicht van de inzameldagen in hun wijk. Dit kan ook via de gratis afval-app van HVC. Inwoners kunnen met de app instellen dat zij een melding op hun smartphone ontvangen wanneer en welke container geleegd wordt. Dit is handig rond de feestdagen, omdat de container dan op een andere dag dan gebruikelijk wordt geleegd. De afval-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android)

Drukte verwacht bij afvalbrengstation

Op Koningsdag en Bevrijdingsdag is het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40c dicht. Op andere dagen is het nog steeds erg druk bij het afvalbrengstation. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een aantal auto's tegelijkertijd worden toegelaten tot het afvalbrengstation. Kom alleen wanneer het bezoek noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing. Houd rekening met een lange wachttijd (gemiddeld 2 uur) voor toegang tot het afvalbrengstation. HVC adviseert om het bezoek aan het afvalbrengstation uit te stellen en het grof afval thuis te bewaren. HVC en de gemeente roepen op om geen afval naast ondergrondse containers te plaatsen of in de natuur te dumpen. Dit veroorzaakt zwerfafval, overlast van ongedierte en milieuschade. Houd ook in deze tijd met elkaar de stad en de natuur schoon en opgeruimd.

Breng geen artikelen met verhoogd brandrisico naar afvalbrengstation

HVC vraagt om voorlopig geen artikelen met een verhoogd brandrisico in te leveren op het afvalbrengstation. Dit zijn matrassen, klein chemisch afval (zoals batterijen en verfblikken) en oude of kapotte huishoudelijke apparaten. Dit zijn apparaten die stroom of batterijen nodig hebben, ook wel wit- of bruingoed genoemd. Zoals boormachines, televisies, wasmachines, koelkasten, keukenmachines, mobieltjes, lampen, computers. HVC kan deze brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan en HVC weet niet of ze deze stromen kunnen blijven afvoeren. Om het risico op brand zo klein mogelijk houden, kunnen deze artikelen voorlopig niet ingeleverd worden op het afvalbrengstation.

Adverteren op LelystadActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op LelystadActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Lelystad
14:26

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief