Gewijzigde afvalinzameling rond de jaarwisseling in gemeente Lelystad

Normal 20 277 plastic container op slot oma

HVC leegt geen bakken op Nieuwjaarsdag, vrijdag 1 januari 2021. Het kan zijn dat HVC de bakken op een andere dag of tijd leegt, ook als de vaste ophaaldag niet op Nieuwjaarsdag valt. Via de online afvalkalender of de afval-app van HVC kunnen inwoners zien wanneer de bakken aan huis worden geleegd rond de feestdagen. 

Containers afgesloten

HVC sluit de verzamelcontainers voor plastic verpakkingen, blik en drinkpakken af op donderdag 31 december vanaf 12.00 uur. Op vrijdag 1 januari worden deze containers voor 12.00 uur weer geopend.

Zet geen afval naast containers

Ondergrondse containers kunnen door de feestdagen eerder vol zitten. Inwoners wordt gevraagd geen zakken naast de containers te plaatsen. Probeer een andere container in de buurt of bewaar de afvalzak nog even thuis. Zakken met afval naast de containers veroorzaken overlast en zwerfafval. Bovendien kan HVC de ondergrondse containers dan niet goed optillen om te legen. 

Afvalbrengstation

Het afvalbrengstation aan de Zeeasterweg 40C is dicht op Nieuwjaarsdag. Vanaf 2 januari 2021 kunnen inwoners tijdens de vaste openingstijden weer terecht op het afvalbrengstation. Kijk voor de openingstijden in de HVC-app of op hvcgroep.nl/afvalbrengstations.

Alle informatie bij elkaar op lelystad.nl/oudennieuw

Door het coronavirus is oud en nieuw dit jaar anders, ook in Lelystad. We nemen maatregelen zodat de jaarwisseling veilig verloopt. De gemeente heeft alle informatie bij elkaar gezet op www.lelystad.nl/oudennieuw.

Vragen

De gratis afval-app van HVC is te vinden in de App Store (iOS) en in Google Play (Android). Inwoners die vragen hebben over de afvalinzameling tijdens de jaarwisseling kunnen contact opnemen met de klantenservice van HVC Inzameling, via telefoonnummer 0800-0700 of via e-mail [email protected].

Adverteren op LelystadActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op LelystadActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Lelystad
23:36

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

78%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief