Man uit Lelystad krijgt contactverbod na 1000 keer bellen naar zijn echtgenote

5 maanden geleden gepubliceerd

Een 59-jarige man uit Lelystad die zijn echtgenote herhaaldelijk heeft lastiggevallen, is door de politierechter in Utrecht veroordeeld. De man belde zijn vrouw in een periode van drie weken maar liefst 1000 keer en maakte een Facebookaccount op haar naam aan.

Strafmaat

De veroordeelde heeft een taakstraf van 80 uur en een celstraf van 30 dagen opgelegd gekregen, waarvan 26 dagen voorwaardelijk. Daarnaast moet hij zijn echtgenote een schadevergoeding van 1000 euro betalen.

Contactverbod

De rechter heeft tevens een contactverbod opgelegd. Als de man niet uit de buurt van zijn echtgenote blijft, moet hij drie weken de gevangenis in.

Vrees bij echtgenote

De echtgenote van de man is bang voor hem en durft niet meer in haar eigen huis te wonen. De man had aan de politie verteld dat zijn vrouw wil scheiden en dat hij zijn eigendommen terug wil. De scheiding is echter nog niet rond en de vrouw wil alleen nog via haar advocaat contact met haar man hebben.

Voorarrest

De man uit Lelystad had al vier dagen in voorarrest gezeten voordat hij zijn straf opgelegd kreeg. De advocaat van de man stelt dat zijn cliënt het recht heeft om zijn eigendommen op te halen.