Open dag bij scholen in Lelystad voor potentiële nieuwe leerkrachten

5 maanden geleden gepubliceerd

Achter de schermen in de klas

Op donderdag 28 maart 2024 stellen diverse basisscholen en middelbare scholen in Lelystad hun deuren open voor geïnteresseerden. Deze open dag, genaamd ‘Kom in de klas’, geeft mensen de kans om een ochtend lang de sfeer te proeven en te ontdekken of een baan in het basisonderwijs of voortgezet onderwijs iets voor hen is. De dag begint met een ontbijt in het stadhuis, ingeleid door de wethouder, gevolgd door de meeloopdag. De dag eindigt met een presentatie door Windesheim over het zij-instroomtraject voor het basisonderwijs.

Doel van de meeloopdag

Het initiatief ‘Kom in de klas’ is bedoeld om meer mensen te enthousiasmeren voor een baan in het onderwijs. De dag wordt georganiseerd door de gemeente Lelystad, de besturen van het basisonderwijs en de voortgezet onderwijsinstellingen Porteum en Aeres VMBO. Wethouder Dennis Grimbergen ziet het initiatief als een belangrijke stap in de strijd tegen het lerarentekort: “Een leerkracht zijn is zoveel meer dan goed onderwijs geven. Het gaat over passie, aandacht en ontwikkeling én een fijne werkomgeving. Door letterlijk de deuren te openen, kunnen mensen dit zelf ervaren.”

Ervaar het lerarentekort

Er is landelijk een tekort aan leraren, ook in Lelystad. De open dag is bedoeld om professionals te enthousiasmeren voor het onderwijs door hen zelf te laten ervaren wat het vak inhoudt. Ondanks de uitdagingen heeft het onderwijs veel positieve kanten, zoals betrokken leerkrachten, moderne onderwijsconcepten en enthousiaste leerlingen. Dit is precies wat de scholen op deze dag willen laten zien.

Aanmelden voor ‘Kom in de klas’

Inwoners met een afgeronde hbo-bachelor, wo-opleiding of professionals die zich willen omscholen, kunnen zich tot 17 maart 2024 aanmelden voor de open dag.