Watertemperatuur recreatiebaden De Koploper in Lelystad gaat omhoog

4 maanden geleden gepubliceerd

In een poging om energiekosten te besparen en de prijs voor een bezoek aan zwembad De Koploper in Lelystad niet te verhogen, heeft Sportbedrijf Lelystad de watertemperatuur van alle baden met 1,5 graad laten dalen. Dit gebeurde ruim twee jaar geleden. Vanaf vrijdag 15 maart gaat de watertemperatuur van de twee recreatiebaden echter weer met 1,5 graad omhoog.

Een stap richting meer zwemplezier

Het verhogen van de watertemperatuur brengt een financieel risico met zich mee, maar Sportbedrijf Lelystad ziet kansen om met deze aanpassing een stap te zetten richting meer zwemplezier voor zowel jong als oud. Volgens Jolijn van Valkengoed, manager Exploitatie Sportaccommodaties, maakt dit het zwemmen aangenamer voor de jongste bezoekers. De temperatuur van de andere baden gaat voorlopig nog niet omhoog. Na een maand zal het Sportbedrijf onderzoeken hoe het verhogen van de temperatuur invloed heeft op de kosten en het aantal bezoekers.

Temperatuur is een gevoel

“Temperatuur is een gevoel,” aldus Van Valkengoed. Het gaat niet alleen om het gevoel van het water, maar ook de combinatie met de luchttemperatuur speelt een belangrijke rol in de beleving van bezoekers. Van Valkengoed benadrukt dat het een uitdaging is om de temperatuur voor elke bezoeker goed te krijgen. Met het verhogen van de watertemperatuur in de recreatiebaden denkt zij echter een goede stap te zetten in het verhogen van het zwemplezier en de beleving. Dit is volgens haar van groot belang voor een waterrijke stad als Lelystad.