Week tegen Eenzaamheid in Lelystad

10 maanden geleden gepubliceerd

Op donderdag 28 september werd in Lelystad de Week tegen Eenzaamheid geopend door wethouder Rinze Broekema. De opening vond plaats tijdens een ontbijt in het stadhuis waar meer dan 150 inwoners aanwezig waren. Na het ontbijt werd de vlag ‘Een tegen Eenzaamheid’ gehesen op het Stadhuisplein, onder begeleiding van het Harmonieorkest Lelystad.

Een tegen Eenzaamheid

Wethouder Broekema sprak over het belang van samenwerking tussen verschillende partijen tijdens deze speciale week. Hij benadrukte ook de rol van de app ‘Lelystad met Elkaar’, die de inwoners van de stad verbindt en versterkt. De app biedt een overzicht van verschillende activiteiten, variërend van culturele evenementen en sportbijeenkomsten tot welzijnsactiviteiten.

Activiteiten tegen eenzaamheid

Tot en met woensdag 4 oktober worden er in Lelystad verschillende activiteiten georganiseerd vanuit het actieprogramma ‘Een tegen Eenzaamheid’. Het doel van deze activiteiten is om mensen makkelijker in contact te brengen met anderen. Er is een activiteitenkalender huis-aan-huis verspreid met een selectie van de vele activiteiten die plaatsvinden.

Het volledige aanbod van activiteiten is te vinden in de app ‘Lelystad met Elkaar’. De app is voor iedereen toegankelijk en gratis te downloaden in de Play Store voor Android en in de App Store voor iPhone.

Start van een week vol activiteiten

De Week tegen Eenzaamheid is met de vlaghijsing officieel van start gegaan. Onder begeleiding van het Harmonieorkest Lelystad hees wethouder Rinze Broekema de vlag ‘Een tegen Eenzaamheid’, waarmee een week vol activiteiten is ingeluid.