Werkzaamheden stationsomgeving Nunspeet lopen op schema

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De werkzaamheden aan de stationsomgeving van Nunspeet verlopen volgens planning. De fase met diverse afsluitingen en omleidingen is grotendeels voorbij. Er staan nog enkele beperkingen op de agenda, waarbij de Industrieweg een belangrijk focuspunt is.

Heropening wegen

Vanaf nu is de aansluiting van de F.A. Molijnlaan op de stationsomgeving weer bruikbaar voor doorgaand verkeer. Ook de Eperweg vanaf de A28 richting Epe en andersom is weer open. De Elspeterweg is eveneens in beide richtingen bruikbaar, met uitzondering van 2 maart.

Afsluiting en omleiding Industrieweg

Van maandag 26 februari tot en met vrijdag 15 maart is de aansluiting van de Industrieweg op de nieuwe ovonde gesloten. Dit is om een deel van de Industrieweg te herinrichten voor een optimale aansluiting op de ovonde. Omleidingsroutes zijn ingesteld voor gemotoriseerd verkeer via de Nijverheidsweg, de Harderwijkerweg en de Kienschulpenweg. Fietsers worden omgeleid via de Nijverheidsweg, de Eikbosserweg en de Lugtenbergweg.

Geen treinverkeer

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart rijden er geen treinen, maar bussen van en naar Nunspeet. Tijdens deze dagen worden spoorbielzen vervangen tussen het station en de spoorwegovergang bij het Groenelaantje. Ook wordt de bovenleiding bij de spoorwegovergang Elspeterweg vernieuwd. Voor reisinformatie wordt aangeraden om ns.nl te raadplegen of de NS-app te gebruiken.